لیزر شقاق
هدف این مقاله این است که بگوید لیزر شقاق چگونه است و آیا می تواند مشکلات شما را به طور کامل ریشه کن کند یا خیر؟ پس همراهمان باشید!
فیشر یا همان بیماری شقاق همه ساله هزاران نفر را دچار مشکل می کند و از این رو می توانیم بگوییم که به نسبت شایع به حساب می آید.
نکته دیگر هم اینکه برای تمام بیماری های نشیمنگاه,سه روش مختلف درمانی وجود دارد که هر کدام یک سری مزایا داشته که در ادامه در این رابطه صحبت خواهیم کرد.
شاید برایتان این سوال به وجود بیاید که اصلا شقاق چیست و چطور ایجاد می شود؟
در زبان ساده,شقاق یعنی ایجاد زخم و خراش در ناحیه اطراف سوراخ مقعد که معمولا بسیار دردناک بوده و با درد همراه است.
همین دو مورد از علائم باعث شده که افراد برای درمان در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنند و نگذارند که بیماری پیشرفت داشته باشد.
اما متاسفانه برخی دیگر هم هستند که اهمیتی به سلامت خود نمی دهند و یا خجالت می کشند که با پزشک در میان بگذارند (دوستان توجه داشته باشید که فقط پزشک متوجه مشکل شما خواهد بود و نیازی به نگرانی نیست!).
دلایل به وجود آمدن شقاق؟
خب قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با نحوه لیزر شقاق اطلاعات به دست بیاوریم,باید کمی با خود بیماری و اینکه چرا به وجود می آید آشنا شویم.
نکته مثبت در رابطه با شقاق و بسیاری از بیماری های نشیمنگاه این است که معمولا یک سری دلایل مشترک بین آنها وجود دارد که اگر رعایت کنید,احتمال ابتلا تا 90% کاهش پیدا می کند.
به هر حال اصلی ترین موارد عبارتند از :
- تا حد امکان از به وجود آمدن بیماری های گوارشی از جمله اسهال و یبوست جلوگیری کنید که می توانند در کوتاه مدت باعث بروز بسیاری از بیماری های دیگر شوند.زمانی که یبوست دارید,مدوفع برای بیرون آمدن نیاز به فشار بیشتری داشته و به دلیل سفت بودن هم ممکن است آسیب جدی به دیواره مقعد وارد کند.در این مواقع بهتر است کمی صبر کرده و از ملین یا آب کمک بگیرید تا مدفوع را تا حد زیادی نرم کنند!
- همیشه در وعده های غذایی خود از سبزیجات استفاده کنید که سرشار از فیبر بوده و از این رو کمک زیادی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما خواهد کرد.اما قبل از خوردن از درست شسته شدن آن اطمینان داشته باشید,چرا که اگر تمیز نباشند ممکن است یک سری بیماری های خاص انگلی به سراغتان بیاید.
- از نشستن بیش از اندازه جدا خودداری فرمائید,چرا که فشاری که این کار به رگ های اطراف مقعد وارد می کند در دراز مدت می تواند جریان خون را مختلف و باعث ایجاد تورم و زخم شود.پیشنهاد ما این است که حداقل بعد از هر 2 ساعت نشستن,10 دقیقه راه بروید که مشکلی برایتان به وجود نیاید.
- پوشیدن شلوارهای جذب با جنس پلیمر و پلاستیک که اصطکاک زیادی ایجاد می کنند به هیچ عنوان توصیه نمی شود (به ویژه در فصول گرما).همچنین اگر لیزر انجام داده اید,باید تا مدتی از پوشیدن اینگونه شلوارها خودداری کنید!
- رابطه مقعدی یکی از مهمترین و اصلی ترین دلایل شقاق می باشد که می تواند در مدت کوتاهی شما را دچار مشکل کند.این کار علاوه بر شقاق می تواند یک سری بیماری ها و آُیب های دیگر به شما وارد کند که در مقاله ای جدا بررسی خواهیم کرد.
- خانم های باردار یا کسانی که به تازگی زایمان کرده اند هم به دلیل فشار زیاد یا جای جراحی,بیشتر مستعد ابتلا به شقاق هستند و باید به خوبی مراقب فعالیت های روزانه و رژیم غذایی خودشان باشند.
علائم و عوارض شقاق
در نظر داشته باشید که شقاق علائم چندان خاصی ندارد که دو مورد از اصلی ترین آنها یعنی خونریزی و درد را گفتیم.
اما از لحاظ ظاهری,اگر دیدید که پوست آن ناحیه از بین رفته و عضله صورتی دیده می شود به احتمال زیاد دچار شقاق شده اید و بهتر است دست نزنید که دردش بیشتر نشود.
برخی از افراد هستند که به درد رعایت نکردن بهداشت فردی,دچار عفونت بافتی می شوند که به راحتی قابل تشخیص بوده و معمولا درمانش هم زیر نظر پزشک انجام خواهد شد.
اما باید بدانید که عوارض عدم درمان شقاق ممکن است شدید باشند :
- ممکن است محل مورد نظر بر اثر ورود عوامل خارجی دچار عفونت و آسیب بافتی شود.
- درد این بیماری همینطور بیشتر خواهد شد و به جایی می رسد که سردرد یا دردهای دیگر به وجود می آورد.
- در بیشتر مواقع خونریزی زیادی ندارد,اما اگر محل شکاف بزرگ شود می تواند باعث کم خونی در افراد ضعیف و در نتیجه بیماری های جدید به وجود بیایند.
لیزر شقاق چگونه است؟
هدف اصلی ما از نوشتن این مقاله این بود که متوجه شویم لیزر شقاق چگونه است و ایا در حال حاظر بهترین روش درمانی به حساب می آید یا خیر؟
در جواب باید بگوییم که بله! امروزه بیش از 90% بیماران لیزر را انتخاب می کنند که دلیلش هم مزیت های بسیار زیاد در کنار معایب کم است و جراحی سنتی مدتی است که منسوخ شده.
به هر حال مراحل لیزر کردن به شرح زیر می باشد :
- در ابتدا پزشک یک معاینه از محل بیماری خواهد داشت تا متوجه شدت آن و عفونتش شود.
- سپس اگر نیاز به ازمایش خاصی بود برایتان تجویز خواهد کرد.
- وقت لیزر به شما در همان روز یا روز بعد داده می شود.
- برای شروع کار به هیچ عنوان از داروی بیهوشی استفاده نخواهد شد,چرا که ممکن است برخی از افارد حساسیت نشان دهند.
- خود لیزر هم حدود 20 الی 30 دقیقه زمان می برد که نسبت به جراحی سنتی بسیار کمتر است.
- بعد از انجام لیزر هم برای چند دقیقه رو تخت می خوابید و سپس می توانید راهی خانه شوید.
- دوره نقاهت معمولا 1 – 2 روز می باشد
- به شما یک برگه که موارد بعد از عمل را توضیح داده است,ارسال شده که باید آنها را تا حد ممکن رعایت کنید.
آیا روش های دیگر درمانی وجود دارند؟
دقت داشته باشید که به غیر از لیزر می توانید از روش های خانگی یا جراحی سنتی استفاده کنید که هر کدام از آنها یک سری معایب دارند.
برای مثال روش های خانگی معمولا برای بیماری در حالت ضعیف به کار می روند و نمی توانند به طور کامل بیماری را از بین ببرند و به همین خاطر است معمولا پزشک پیشنهاد نمی کند,مگر اینکه برای بعد از عمل باشد.
از آن طرف هم جراحی سنتی می تواند مشکلات زیادی از جمله آسیب های بافتی یا عفونت به وجود بیاورد و پزشکی که این کار را انجام می دهد باید مهارت بسیار بالایی داشته باشد!