درمان کیست مویی

انواع روش های درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

ایجاد کیست مویی بین افراد پرمو و اشخاصی که زیاد می نشینند، شایع است. کیست مویی، عفونت مزمن پوستی است. روش های درمان کیست مویی این عارضه پوستی عبارتند از:

درمان خانگی کیست مویی

با روش های خانگی می توانید کیست خفیف مویی را در مراحل اولیه بیماری، درمان کنید. درمان سینوس پیلونیدال با روش خانگی عبارتند از:

روغن کرچک

روغن گیاهی کرچک برای رفع التهاب و درد بسیار مفید است. استفاده از این روغن گیاهی روند درمان بیماری را افزایش می دهد. روغن کرچک را به وسیله پنبه نرم و تمیزی، روی عارضه کیست مویی بگذارید و به وسیله باند محکم ببندید. این درمان را 3 بار در روز تکرار کنید.

درمان کیست مویی با سیر

مصرف سیر برای دفع عفونت و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. سیر جزء گیاهانی است که خاصیت ضد قارچی دارد. اگر پوست تان حساس نیست، سیر را له کنید و روی کیست مویی قرار داده و با باند ببندید. روزی 1 بار از این روش به مدت 1 هفته استفاده کنید.

زردچوبه

اگر پوست تان حساس است و نمی توانید از سیر استفاده کنید، از زردچوبه برای درمان این بیماری استفاده کنید. زردچوبه برای تسکین درد، التهاب و دفع عفونت مفید است. زردچوبه یک آنتی بیوتیک گیاهی مفید است. زردچوبه و آب را خوب مخلوط کنید. این مخلوط، می بایست شکل خمیری داشته باشد. خمیر زردچوبه را روی کیست مویی قرار دهید. تا خشک شدن خمیر صبر کنید. سپس محل مورد نظر را با آب ولرم بشویید. از این روش درمانی روزی 2 بار استفاده کنید.

درمان کیست مویی با زردچوبه

آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا با خاصیت هایی که دارد برای درمان بسیاری از بیماری ها، در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. آلوئه ورا ضد درد، تورم، التهاب و یک آنتی باکتریال مفید است. ژل گیاه را به مدت 20 دقیقه روی کیست مویی بمالید. این روش بهتر است روزی 4 بار تکرار شود.

عسل

عسل خاصیت ضدعفونی بسیار زیادی دارد. عسل را برای بیرون کشیدن سموم از داخل کیست، روی کیست مویی بمالید. بهتر است از موم عسل برای درمان بیماری استفاده کنید.

نمک

جمع شدن مایعات و خون آبِ در داخل کیست مویی، برای بیمار ایجاد درد و مشکل می کند. نمک، مایعات داخل کیست را بیرون می کشد.

چای کیسه ای

چای کیسه ای را 5 دقیقه در آب ولرم قرار دهید. سپس کیسه چای را 10 دقیقه روی کیست مویی برای از بین بردن عفونت قرار دهید. چای کیسه ای در بهبود بیماری مفید است.

سرکه سیب

سرکه سیب با خاصیت ضد اسیدی که دارد، برای دفع دمل و کیست مویی مفید است. سرکه سیب را به وسیله پنبه روی کیست مویی قرار داده و با باند محکم ببندید.

درمان داروئی کیست مویی

استفاده از درمان های پزشک یکی دیگر از روش های درمان بیماری کیست مویی است. درمان هایی که پزشک برای رفع این بیماری استفاده می کند عباتند از:

تزریق فنل

زمانی که کیست مویی حاد می شود، پزشک از این روش استفاده می کند. پزشک پس از بی حسی موضعی، این تزریق را به داخل کیست انجام می دهد. این درمان را برای بهبود کامل، می بایست چند بار تکرار شود. برای جلوگیری از آسیب دیدگی بافت پوست، در این روش از ژل پارافین نیز استفاده می شود. پس از درمان سینوس پیلونیدال، بیمار می بایست 1 شب در بیمارستان بستری شود.

درمان کیست مویی با تزریق فنل

چسب فیبرین

استفاده از چسب فیبرین یک روش تهاجمی است. پس از بیهوشی موضعی یا عمومی بیمار، کیست مویی درمان می شود. پس از انجام درمان، بیمار می بایست 2 روز در بیمارستان بستری شود. لازم به ذکر است این روش، برای درمان بیماری در مراحل اولیه مفید است.

درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیزر ، بهترین روش درمانی است. در این روش بیمار بدون بی هوشی با بی حسی موضعی درمان می شود. کیست با اشعه لیزری برش داده شده و مو و عفونت های داخل کیست، خالی می شود. مدت زمان جراحی 1 ساعت است. این روش درمانی بدون درد، خونریزی، زخم و پانسمان است. لیزر بهترین روش درمانی بیماریهای نشیمنگاهی است. درمان بواسیر، درمان شقاق، درمان فیستول و درمان آبسه مقعدی نیز با لیزر امکان پذیر است.

درمان کیست مویی با لیزر

کیست مویی چیست؟

کیست مویی به کیسه ی پوستی که حاوی مو می باشد گفته می شود. کیست مویی اکثراً در ناحیه پایین کمر بین دو باسن تشکیل می شود. کیست های مویی زیر پوست تشکیل می شوند. کیست های مویی پس از گذشت مدت زمان کوتاهی عفونت می کنند. با مسدود شدن کیست مویی و خارج نشدن چرک و خون آبِ از داخل کیست، ترشحات چرکی و داخل کیست جمع شده و ایجاد آبسه می کنند. پس از ایجاد آبسه در داخل کیست، بیمار احساس درد و ناراحتی می کند.
در مورد علت به وجود آمدن بیماری، ھمواره از برگشت مو به سمت داخل ذکر می گردید. اما مطالعات نشان می دھد، حتما زمینه ژنتیک جھت بروز بیماری لازم است و گاھا بیماری در چند فرزند یک خانواده یا پدر و فرزند مشاھده می شود .

درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

درمان سینوس پیلونیدال حتما جراحی می باشد و تا زمانی که کیست حاوی مو با حاشیه ای از بافت سالم ھمراه آن برداشته نشود، بیماری خود را بصورت عودھای مکرر ھمراه با ترشح چرک و درد نمایش می دهد. بنابراین درمان داروئی جایگاھی در درمان سینوس موئی ندارد.

آیا سینوس موئی با لیزر قابل درمان است و اصولا با جراحی معمولی چه تفاوت ھایی دارد؟

در ھر اندازه سینوس موئی، پاسخ سوال مثبت است و به کمک لیزرھای برش دھنده مثل لیزر دو مرحله ای قابل انجام است. این روش از نظر میزان برداشتن ضایعه، ھیچ تفاوتی با جراحی ندارد.

مزیت های لیزر بر جراحی معمولی

عدم نیاز به بیھوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن دربیمارستان
عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیماراز روز بعد از عمل می تواند راحت بنشیند.
در حالی که درجراحی معمولی بیمار به مدت چند ھفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز بماند.
درجراحی با لیزر نیازی به پانسمان داخل زخم وتراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار می تواند دوش بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید. در حالی که در جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.
میزان عود در ھر دو روش جراحی و لیزر یکسان بوده و حدود ١٠ % می باشد. اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بھبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرھای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به ٢% می رسد.

لیزر برای درمان بواسیر، درمان فیستول، درمان آبسه ی مقعدی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

 

20 نظر در “درمان کیست مویی

  1. صادقی می گوید :

    هیچکدوم این راه ها موثر نیست در نهایت باید عمل بشه. من پیش شما عمل کردم و راضیم قبل از عمل هم هر کاری که گفته بودن کردم ولی نتیجه نداشت
    صادقی هستم آقای دکتر بهمن ماه عملم کردید

    • کلینیک آنورکتال می گوید :

      سلام ، بهترین راه حل استفاده از لیزر برای درمان هست که قابل برگشت نباشه ، حتما باید از این شیوه درمانی استفاده کنید

  2. علی می گوید :

    سلام
    من آبسه پری آنال داشتم با جراحی دکتر خالیش کرد ولی زخمش که باز موند ترشحش که تا الان که ۴ ماهه قطع نشده ممکن کیست مویی باشه؟ آیا با لیزر درست میشه

  3. یگانه می گوید :

    من بیشتر از پنج ماهه ک عمل کردم و هنوز زخمم بازه و چندروزیه ک شروع ب خونریزی کرده،ایا طبیعیه یا خطرناکه و می‌تونه عاملش چی باشه؟

  4. رضا می گوید :

    سلام من چند ماهی هست که کیست مویی رو عمل کردم امروز دوباره از محل عمل شده خون اومد.این خون نشانه اینه که دوباره کیست داره برمیگرده؟ چیکار کنم

  5. ناظری می گوید :

    سلام
    دخترم یک بار عمل کرد پارسال ولی دوباره برگشته
    میخوام بدونم ایزر عوارض نداره؟

    • شایسته می گوید :

      یه روش جدید هست بدون عمل . خواهر خودم دوبار عمل کرد و دراومد اما با روش سوم سالم شد و درنیومد . بدون نیاز به جراحی

  6. مهدی می گوید :

    سلام، من حدود چندروزه احساس درد دارم، باتوجه با تحقیقانم احتمالا دچار کیست مویی شدم، لطفا پیشهادات و راه حل هایی را پیشروم بگذارید، باسپاس

  7. ایمان می گوید :

    سلام ممکنه بعدازلیزر کردن مجدد اود کنه چون ازخیلی هاشنیدم مجددبرمیگرده؟

  8. سحر می گوید :

    سلام من در هفته ۱۱ بارداری هستم و متاسفانه بعد از ۱۵ سال دوباره دچار سینوس شدم. راه حلش چیه؟ واسه جنین مشکلی پیش نمیاد؟ الان دو روزه که اینطوری هستم و هنوز فقط درد دارم و قرمز شده جاش

  9. امیررضا می گوید :

    سلام من الان کیست دراوردم میخام به پزشک مراجعه کنم ولی من چون کنکوری هستم و ورزش حرفه ای دنبال میکنم میترسم بهشون لطمه وارد بشه بعد عمل چه قذر طول میکشه تا درست بشه؟؟

  10. محمد می گوید :

    سلام..نزدیک 20ساله باسینوس جنگ دارم همه راهها رارفتم چند بار هم عمل کردم دیگه بیخیال شدم چونکه بخاطر سینوس لعنتی کارمو هم از دست دادم بخدا دیگه خسته شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید