موثرترین روش های درمان هموروئید
هموروئید یا بواسیر، عبارت است از وریدهای متورم مقعد و قسمت پائینی رکتوم. این عارضه می تواند در داخل رکتوم (هموروئید داخلی)، و یا زیر پوست اطراف مقعد (هموروئید خارجی) رشد پیدا کند. نزدیک به سه چهارم افراد بزرگسال، در مقاطع زمانی مختلف مبتلا به هموروئید می شوند. علل گوناگونی در ایجاد بواسیر نقش دارند، اما در بسیاری از مواقع، علت آن شناخته نمی شود. خوشبختانه، روش های مختلفی برای درمان هموروئید وجود دارد، بسیاری از مبتلایان با درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی شان، تسکین می یابند. نشانه ها و علائم هموروئید معمولا به نوع آن بستگی دارد.
در هموروئید خارجی، علائم شامل خارش یا تحریک محل هموروئید، ناراحتی یا درد در ناحیه، تورم دور مقعد، و خونریزی می باشد. در هموروئید داخلی، که از بیرون قابل لمس نیست بندرت درد ایجاد می شود، ولی موقع خروج مواد دفعی، تحریک و فشار احساس می شود. خونریزی بدون درد به هنگام فعالیت روده ای می تواند اتفاق بیافتد.
[alert style=”warning”] پیشنهاد میکنیم حتما مطلب درمان بواسیر را مطالعه کنید. [/alert]بیماری مشابه دیگر شقاق یا فیشر است، که تفاوت آن با بواسیر از این جهت است که در شقاق زخمی در مقعد و دیواره ناحیه رکتوم به صورت طولی و به شکل ترک مقعدی ایجاد می شود. علت فیشر یا شقاق، مشابه بواسیر فشارهای زیاد به ناحیه مقعد می باشد. البته درد های ناشی از فیشر یا شقاق معمولا به صورت شدید و در عین حال گذرا در زمان اجابت مزاج و مدتی بعد از آن ظاهر می شود، در حالی که در بواسیر این دردها به مدت طولانی در طول مدت روز ادامه پیدا می کند.
هموروئید داخلی و هموروئید خارجی
علل و عوامل مولد خطر هموروئید چیست؟
ورید اطراف مقعد، در صورت تحمل فشار تمایل به کش آمدن دارد، و ممکن است متورم شود. هموروئید می تواند در اثر فشار مداوم و شدید بخش تحتانی رکتوم به دلایل زیر گسترش پیدا کند:
- فشار در حین فعالیت های روده ای ● نشستن به مدت طولانی در توالت ● داشتن اسهال یا یبوست مزمن ● چاقی ● حاملگی، به دلیل فشار ناشی از سنگینی وزن جنین به ناحیه رکتوم و مقعد ● تماس جنسی مقعدی ● رژیم غذایی دارای فیبر پایین ● بلند کردن وسایل سنگین به طور مداوم ● با بالا رفتن سن، بافت هایی که از ورید دور مقعد پشتیبانی و حفاظت می کنند ضعیف تر شده و بیشتر قابلیت کش آمدن پیدا می کنند.
درمان هموروئید
بهترین راه جهت پیشگیری و درمان هموروئید این است که مدفوع خود را شل نگه دارید، تا فشاری بر روی ورید ناحیه رکتوم و مقعد وارد نشود. جهت پیشگیری و کاهش علائم این بیماری، لازم است نکات زیر به طور عملی مورد توجه قرار بگیرند:
-
مصرف غذاهای دارای فیبر زیاد.
- میوه ها و سبزی های بیشتری بخورید، غلات کامل مصرف نمایید. اگر چنین کاری بکنید باعث شل و نرم شدن و جلوگیری از سفت شدن مدفوع می گردد، در نتیجه، شما مجبور به فشار دادن هنگام اجابت مزاج نخواهید شد. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از تولید گاز، بتدریج میزان فیبر غذای خود را افزایش دهید، و از مصرف فیبر بالای غذایی به طور ناگهانی و در زمان کوتاه اجتناب کنید.
- مقدار زیادی مایعات بنوشید. روزانه به میزان شش تا هشت لیوان آب و سایر مایعات (غیر از الکل) بنوشید، در این صورت ضمن تامین آب مورد نیاز بدن، مواد دفعی داخل روده نیز نرم می شود.
- مکمل های دارویی و غذایی حاوی فیبر مصرف نمایید.
- فشار ندهید. فشار دادن و زور زدن و نگه داشتن یا حبس کردن تنفس به هنگام دفع مدفوع، فشار شدیدی را وریدهای مقعد و بخش تحتانی رکتوم وارد می کند.
- در صورت احساس نیاز، بلافاصله اقدام به اجابت مزاج کنید.
- انجام ورزش و فعالیت های حرکتی. فعال و پرتحرک باشید، ورزش و فعالیت بدنی از ایجاد یبوست پیشگیری می نماید، و فشار وارده بر روی وریدهای رکتوم و مقعد را کاهش می دهد. بنابراین، از نشستن طولانی مدت پرهیز کنید، و مرتبا فعالیت های حرکتی و نشست و برخاست انجام دهید. از طرف دیگر، با انجام ورزش از وزن بدن خود نیز خواهید کاست که همین کاهش وزن کمک دیگری برای بهبودی بواسیر می باشد.
-
- از مواد نرم کننده مدفوع و ملین ها استفاده کنید.
- لباس های نرم، و کتان بپوشید.روزانه حداقل 8-6 لیوان آب و مایعات بنوشید.هشت روش درمانی خانگی هموروئید
- فندق افسونگر یا عنبر سائل (هماملیس انجیلی).
- آلوئه ورا.
- حمام آب گرم.
استفاده از کرم ها و پمادهای موضعی ضد درد و ضد التهاب
- استفاده از پمادها و کرم های بدون نیاز به نسخه.
- دستمال های مرطوب.
- کمپرس سرد.
مصرف موضعی ژل آلوئه ورا در درمان هموروئید
منابع:
1- https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hemorrhoids/symptoms-causes/syc-20360268
2- https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-hemorrhoids#loose-clothing
مشاوره از آنورکتال
آیا شما هم به یکی از بیماری های نشیمنگاهی نظیر بواسیر ، شقاق مقعدی ، فیستول یا کیست مویی شده اید ؟ بدون خجالت و بدون ترس همین حالا با ما تماس بگیرید .
هدف اصلی آنورکتال درمان قطعی بیماری های نشیمنگاهی و رضایت کامل بیمار میباشد. تمامی کادر درمانی و تجهیزات برای رفاه حال شما عزیزان همیشه در بهترین حالت اماده خدمت رسانی هستند.
برای گرفتتن وقت مشاوره یا وقت ویزیت برای درمان بیماری با شمارهای ۰۲۱۸۸۰۶۵۹۴۲ , ۰۲۱۸۸۲۱۶۳۴۰ و یا شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۹۹۷۱۳۲ تماس بگیرید . متخصصان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما هستند .