شقاق یکی از بیماری های مقعدی است. شقاق یا شقاق و بواسیر به ترک خوردگی پوست یا دیواره ی غشای مخاطی، گفته می شود. عمق و طول ترک خوردگی، با پیشرفت بیماری بیشتر شده و درمان نیز سخت تر می شود. در این مقاله به بررسی شقاق در کودکان علائم و نشانه های آن مانند تورم و التهاب، سرخی مقعد میپردازیم.
شقاق مقعدی یا شقاق در کودکان بین کودکان نیز رواج دارد. علائم بیماری شقاق عبارتند از:
با توجه به سبک زندگی ها، بیماری های مقعدی بین کودکان بیشتر شایع شده است. دلایل بروز شقاق بین کودکان عبارتند از:
با توجه به کم تحرکی و رژیم غذایی اشتباه، بیماری یبوست بین کودکان شایع است. یبوست عامل اصلی بیماری های مقعدی است. دوری از مصرف غذاهای حاوی فیبر و مصرف فسفودها، حرکات رودها کند و مدفوع خشک را خشک می کند. هنگام دفع مدفوع خشک، ناحیه مقعد زخم می شود. با تکرار یبوست، ترک هایی در مقعد به وجود آمده و بیماری شقاق بروز می کند. بهتر است برای جلوگیری از بیماری یبوست کودکان، رژیم های غذایی سالم، نوشیدن آب و مایعات کافی و شرایط تحرک را برای کودکان محیا کنید.
با دفع پی در پی مدفوع شل و آب دار، کانال مقعدی دچار آسیب شده و بیماری شقاق به وجود می آید. اسهال های مزمن و یبوست بین کودکان رایج است. برای جلوگیری از بروز بیماری های مقعدی، بهتر است از بروز این دو عامل مهم پیشگیری کنید.
سوء استفاده ه جنسی مقعدی از کودکان، یکی از دلایل بروز بیماری های مقعدی است. با فشار آوردن آلت جنسی بر دریچه مقعد، مویرگ، عضلات و اعصاب مقعدی آسیب دیده و خطرات غیر قابل جبرانی در پی دارد. بهتر است پس از بروز شقاق و بیماری های مقعدی، این مورد را بررسی کنید.
کودکانی که دریچه ی مقعد تنگی دارند، در معرض بیماری های نشیمنگاهی هستند. تنگی مقعد بر اثر ژنتیک، عوارض عمل جراحی و بزرگ شدن عضله های اطراف مقعد به وجود می آید. با تنگ بودن دریچه مقعد، دفع مدفوع به سختی انجام می شود. با دفع سخت مدفوع، مقعد دچار آسیب شده و بیماری شقاق به وجود می آید.
بیماری انگل روده، بین کودکان شایع است. پس از بروز بیماری انگل روده، مقعد دچار خارش می شود. یکی دیگر از دلایل بروز شقاق خاراندن مقعد است. با خاراندن مقعد، مویرگ ها و عضلات مقعد دچار آسیب شده و بیماری های زیادی ازجمله شقاق بروز می کند.
راه های درمان بیماری شقاق کودکان را با مشورت پزشک، عمق بیماری و با توجه به شرایط کودک انتخاب می شود.