درمان بواسیر در زنان

درمان و عمل بواسیر در زنان | درمان هموروئید در بارداری

اغلب خانم ها این تصور را دارند که درمان بواسیر در آنها تفاوت زیادی با مردان دارد و چه بسا اگر باردار هم باشند.اما از ابتدا باید این موضوع را به شما بگوییم که تقریبا هیچ فرقی بین زن و مرد در این کار نیست و روی هر دو یک کار انجام می شود.اما نحوه مراقبت یا آماده برای عمل بواسیر در زنان کمی با مردان فرق دارد.به هر حال ما در این مقاله می خواهیم تمام جنبه های این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم که آیا خطری خانم های باردار را تحدید می کند یا نه؟ یا اینکه چطور باید از مبتلا شدن به این بیماری در هنگام زایمان جلوگیری کنیم.پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بواسیر چیست؟

خب قبل از اینکه بیشتر با این موضوع آشنا شویم,باید ببینیم که بواسیر چیست؟ بواسیر یا همان هموروئید به بیماری گفته می شود که در آن در کنار ناحیه مقعد یک سری بافت های اضافه به وجود می آید که ممکن داخل مقعد (بواسیر داخلی) یا خارج مقعد (بواسیر خارجی) باشد.این بیماری ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید و اینطور نیست که یک دلیل خاص داشته باشد که در ادامه همه را بررسی می کنیم.

دلایل ابتلا به بواسیر

برای مبتلا شدن به بواسیر می بایست به رگ های اطراف مقعد فشار وارد شود که این کار با انجام ندادن یا دادن یک سری کارها میسر خواهد شد!!!! یعنی شما دوست عزیز باید خوب به نکاتی زیر دقت کنید تا مبادا در دام بواسیر بیوفتید :

  • سعی کنید تا حد امکان مصرف فیبرهای گیاهی که در سبزیجات به مقدار زیادی یافت می شوند را افزایش دهید.
  • به هیچ عنوان سمت غذاهای سریع همان فست فودها نروید.
  • در طول روز با توجه به وزن و میزان کاری که انجام می دهید آب مصرف کنید (حداقل 7 لیوان).
  • از انجام کارهای سنگین یا سریع بعد از وعده غذایی بپرهیزید.
  • اجسام سنگین را به تنهایی بلند نکنید تا مبادا به دیوار روده بزرگ فشار وارد شود.
  • در صورت ابتلا به یبوست,سریعا به پزشک مراجعه کنید تا با دارو جلو پیشرفت و تداومش را بگیرد.
  • اگر در هنگام دفع مدفوع دچار مشکل می شوید,می بایست کمی صبر کنید و اب بنوشید تا مدفوع نرم تر شود و در نتیجه آسیبی به دیواره مقعد وارد نکند.
  • از برقراری رابطه های مقعدی دوری کنید.

بسیاری از افراد بیماری یبوست را چندان جدی نمی گیرند و تصور می کنند اگر همینطور این بیماری را رها کنند,مشکل رفع می شود و دیگر نیا به انجام کاری نمی باشد.اما اگر زیادی به یبوست دچار می شوید,حتما باید نزد پزشک بروید تا علت را متوجه شود.البته یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به یبوست رژیم غذایی ناسالم است که روز به روز در حال افزایش می باشد.

علل ابتلا زنان به بواسیر 

بیشترین علتی که ما شاهد هستیم مربوط به روابط مقعدی و یبوست در زنان می باشد.معمولا بیماری یبوست در زنان شدت بیشتری پیدا می کند و به همین خاطر هم می تواند آسیب بیشتری به آنها وارد کند.همچنین سیستم ایمنی خانم ها در مواجه با بیماری ضعیف تر عمل می کند و بیماری می تواند اثر گذاری بیشتر داشته باشد و اگر یبوست در زمان بارداری باشد,سریعا به پزشک مراجعه کنید تا مشکلات بیشتری پیش نیاید.

علل ابتلا به بواسیر

علایم و نشانه های هموروئید یا بواسیر چیست؟

بواسیر از جمله بیماری هایی است که سن و جنسیت نمی شناسد و هر زمانی که فشار زیادی را به بافت های مقعد وارد کنید, احتمال بروز این عارضه در شما بیشتر خواهد شد00000. این موضوع در خانم های باردار رشد بالایی داشته و دلیل آن افزایش وزن جنین و ایجاد حداکثر فشار به رگ های خونی و عروقی رکتوم می باشد. البته باید خاطر نشان کنم که جای نگرانی نیست; چرا که این اخلال گذرا و موقتی بوده و با راه کارهای پیشرفته امروزی قابل درمان خواهد بود. در ادامه با روش هایی آشنا خواهید شد که باعث تشخیص بهتر این بیماری می شود:

  1. وجود ضایعه برجسته و گوشتی در ناحیه مقعد که بر اثر تجمع بافت و خون در این قسمت از بدن بوده است.
  2. خارش و سوزش بیش از حد بافت های داخلی و خارجی مقعد
  3. خروج ترشحات چرکی و خونی از مقعد در هنگام اجابت مزاج
  4. احساس درد و خونریزی در نواحی نشیمنگاهی و انتهای دنبالچه
  5. دفع مدفوع به صورت ناقص که بواسیر اجازه اجابت مزاج کامل را به مقعد نمی دهد
  6. ناتوانی در ایستادن و پیاده روی کردن

درمان بواسیر در زنان

درمان بواسیر در زنان تفاوتی با مردان ندارد و تمام مطالبی که می گوییم را می توان برای هر دو جنس استفاده کنیم.برای درمان این بیماری معمولا سه مرحله مختلف وجود دارد : درمان های خانگی بواسیر,درمان های دارویی و عمل بواسیر در زنان که آخرین مورد معمولا بهترین روش می باشد.

تفاوت عمل سنتی با لیزر بواسیر در زنان

در عمل سنتی که با تیغ جراحی انجام می شود,احتمال به وجود آمدن عفونت به نسبت زیاد می باشد و ممکن است در این بین پزشک دچار اشتباه شود و بیماری جدیدی مانند فیستول به وجود بیاید.همچنین میزان درد و خونریزی در روش سنتی به نسبت بالا بوده و جای عمل هم بزرگ می باشد و به همین خاطر طول می کشد تا مانند روز اول شود و جوش بخورد.

اما در لیزر بواسیر دیگر خبری از این مشکلات نیست و تمام کارها به وسیله کامپیوتر و تجهیزات پیشرفته انجام می شود.همچنین تا حد امکان از تماس اجسام خارجی و دست جلوگیری خواهد شد و به همین دلیل احتمال گرفتن عفونت نزدیک به 0% است.همچنین طول و هزینه عمل تا حد زیادی کاهش یافته و فرد در مدت 15 الی 20 دقیقه کارش انجام خواهد شد و بعد از آن می تواند به زندگی عادی برگردد.در حقیقت می توان گفت در این روش دیگر دوران نقاحتی وجود ندارد.

 

 

روش های درمان بواسیر در زنان

در ابتدا شما می بایست درمان های خانگی را امتحان کنید و اگر نتوانستید در مدت 1 هفته جواب بگیرید,می بایست به سراغ مصرف دارو و در آخر لیزر بروید.یکی از بهترین راه ها مصرف روغن زیتون می باشد و در مراحل بعد داروهای مختلف ضد التهاب و میکروبی که همه این موارد را می توانید بدون نسخه پزشک تهیه کنید (البته ما به هیچ عنوان این کار را پیشنهاد نمی کنیم و همیشه می بایست زیر نظر پزشک باشید).

وان آب گرم برای درمان بواسیر

یکی از کم هزینه ترین و در عین حال ساده ترین راه ها برای درمان بواسیر در زنان,استفاده از وان آب گرم می باشد.شما می بایست حداقل روزی یکبار به مدت 10 الی 15 دقیقه در یک وانی که پر از آب نیمه گرم (ولرم) است بخوابید.این کار به مرور زمان می تواند التهاب را کاهش دهد و از این رو راه موثیری برای از بین بردن هموروئید به حساب می آید.

پوشیدن لباس های نخی و گشاد

سعی کنید در طول دوره درمان به هیچ عنوان از لباس های لاستیکی و پلی استری استفاده نکنید که حساسیت را بیشتر می کنند.از لباس های گشاد و نخ ساده که هوا خور خوبی هم دارند کمک بگیرید تا از افزایش التهاب و عفونت جلوگیری شود.برای شستن لباس ها به ویژه لباس های زیر از شوینده های خوشبو کننده و نرم کننده استفاده نکنید که ممکن است باعث ایجاد حساسیت شوند.

استفاده از دستمال مرطوب

همه ما این عادت را داریم که بعد از دفع مدفوع یا ادرار,ناحیه مورد نظر را با دستمال کاغذی یا آب تمیز کنیم.اما باید بدانید که کسی که بواسیر دارد نباید به هیچ عنوان از دستمال کاغذی برای تمیز کردن استفاده کند که باعث افزایش حساسیت و تورم خواهد شد.بهترین گزینه در حال حاظر دستمال مرطوب های ساده ای هستند که هیچ خوشبو کننده یا نرم کننده درشون به کار نرفته! چرا که همین مواد اضافی می توانند شدت بیماری را افزایش دهند.

استفاده بیش از حد از پمادهای مختلف

ما همیشه این مورد را به خوانندگان مقالات می گوییم که در تمام بیماری ها شما می بایست در ابتدا به پزشک مراجعه کنید و سپس اقدام به استفاده از داروهای مختلف کنید.همین موضوع برای بیماری بواسیر هم می باشد و پمادهای ضد التهاب و درد زیادی در داروخانه های مختلف به فروش می رسد که هیچکدام نیاز به نسخه پزشک ندارند,با این حال می بایست با توجه به نوع و شدت بیماری تصمیم گیری شود و اینکه آیا بدن شما به آن دارو خاص حساسیت دارد یا نه.

لیزر, بهترین روش درمان بواسیر در دوران بارداری

همان طور که در موارد بالا نیز به آن اشاره کردیم; روش های مختلفی برای درمان بواسیر وجود دارد که تنها روش موثر و قطعی جهت مداوای این عارضه, جراحی با لیزر می باشد. امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در عرصه پزشکی, افراد کمتری از عمل سنتی استفاده می کنند و دلیل آن عوارض های جبران ناپذیری است که برای بیمار به همراه دارد. از جمله مزیت هایی که برای این روش جراحی می توان نام برد عبارتند از:

لیزر بواسیر در دوران بارداری

  • اولین مزیتی که برای این روش از جراحی می توان نام برد; کاهش عارضه بی اختیاری در اجابت مزاج و گاز معده می باشد.
  • زخم ناشی از لیزر به سرعت بهبود پیدا کرده و علایمی از محل جراحت باقی نخواهد ماند
  • انتقال عفونت های خطرناک مانند هپاتیت و ایدز در این روش از عمل وجود ندارد
  • مزیت دیگر این روش, زمانبر نبودن جراحی است که باعث افزایش ت کادر پزشکی می شود
  • عدم احتیاج به پانسمان های طولانی و بزرگ از دیگر ویژگی های لیزر می باشد
  • جراحی با لیزر در مقایسه با عمل باز روندی راحت تر را طی می کند و هیچ گونه مشکلی را برای بیمار به همراه نخواهد داشت.
  • این روش از جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان نبوده و بیمار 20 دقیقه بعد از عمل ترخیص خواهد شد.
  • فعال و سرپا شدن بیمار بعد از عمل از دیگر ویژگی های این روش از جراحی بوده که برای افراد سالخورده بسیار مهم و حیاتی می باشد. همانطور که می دانید, عدم انجام فعالیت و بی تحرکی منجر به لخته شدن خون در رگ های پا شده و این خطر بزرگی برای بیماران با سن بالا می باشد.
  • عدم آسیب به بافت های اطراف هموروئید ناشی از این می شود که در جراحی با لیزر زخم عمیقی در کار نخواهد بود. بنابراین به کارگیری این روش باعث کاهش عوارض در فرد بیمار می شود.
  • در درمان بواسیر دو نوع لیزر کم توان و پر توان وجود دارد که کاربرد هرکدام از آن ها به تشخیص پزشک و میزان وخامت عارضه بستگی خواهد داشت.
  • دوره نقاهت کوتاه مدت نسبت به جراحی های باز و سنتی
  • بازگشت به محیط خانه و کار در کوتاه ترین زمان
  • عدم نیاز به انجام آزمایشات قبل از عمل

درمان هموروئید در بارداری

زنان باردار معمولا از نظر مقاومت بدنی و درد در حالت حساس تری قرار دارند و بهتر است در ابتدا از روش های خانگی کمک بگیرند.البته گاهی مواقع این کارها عمل نمی کنند و پزشک با توجه به وضعیت شخص,اقدام به لیزر بواسیر می کند که با دارو حسی هیچ دردی متوجه مادر نخواهد شد و به همین دلیل است که می گوییم سمت جراحی سنتی که با تیغ انجام می شود,نروید.به هر حال اگر نیاز به مشاوره داشتید یا می خواستید سوالی بپرسید,تنها کافیست با شماره های بالا یا پایین سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما به شما عزیزان پاسخ دهند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *