فیشر چیست ؟
فیشر یکی از بیماری های مقعدی است. فیشر یا شقاق به ترک خوردگی پوست یا دیواره ی غشای مخاطی، گفته می شود. عمق و طول ترک خوردگی، با پیشرفت بیماری بیشتر شده و درمان نیز سخت تر می شود. در این مقاله ما به این موضوع که فیشر چیست میپردازیم. برای درمان قطعی فیشر به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
بیماری فیشر پس از ترک خوردگی هایی با طول و عمق، در ناحیه ی مقعد به وجود می آید. این ترک ها در پوست یا دیواره ی غشای مخاطی مقعد ایجاد می شود. این بیماری شایع، در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است. فیشر یا ترک خوردگی در نواحی مقعد و پا رخ می دهد. فیشر یا شقاق مقعدی ترک خوردگی پوشش داخلی بدن یا سطوح خارجی پوست است. فیشر با برش متفاوت است.
علت های بروز بیماری فیشر
در ادامه به توضیح اینکه فیشر چیست باید بگوییم، فیشر مقعدی بر اثر ضربه و فشار وارده بر پوشش داخلی دیواره ی مقعدی و کشش کانال مقعد، ایجاد می شود. مهمترین عامل ایجاد بیماری وارد شدن ضربه سخت به دیواره ی کانال مقعدی است. این بیماری بین اشخاصی که یبوست های مزمن و عضلات تنگ دریچه ی ناحیه مقعدی دارند، شایع تر است. این بیماری بین اشخاصی که بیماری های التهاب روده، عفونت و تومور مقعدی دارند نیز شایع است. علت های شایع بروز بیماری فیشر، عبارتند از:
- یبوست های مزمن
- اسهالهای طولانی مدت
- تمیز کردن مقعد با دستمال زبر
- عضلات تنگ مقعدی
- بارداری و زایمان سخت
- سرطان راست روده
- التهاب روده و بیماریهای مقاربتی
- بیماری کرون
- خاراندن مقعد بر اثر انگل روده و عفونت مقعد
عوارض درمان نکردن فیشر مقعدی چیست
با درمان نشدن در مراحل اولیه، بیماری پیشرفت کرده و ترک ها به زخم های بزرگ تر تبدیل شده و عضلات زیرین ران را درگیر بیماری می کنند. مراحل اولیه بیماری، با روش درمانی سنتی قابل درمان است. با پیشرفت بیماری درمان نیز سخت تر می شود.
علائم بیماری فیشر چیست
برای عمیق نشدن ترک ها پس از مشاهده علائم بیماری سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
- درد ناحیهی مقعد
- درد هنگام دفع مدفوع
- خونریزی مقعد
- خون در مدفوع
- وجود خون در دستمال توالت
- ایجاد یک زایدهی کوچک بر روی پوست مقعد
- سوزش و خارش در مقعد و اطراف آن
- ترک قابل مشاهده در اطراف مقعد
انواع روش های درمان شقاق
با توجه به عمق ترک های مقعد و پیشرفت بیماری، می توانید یکی از درمان های زیر را انجام دهید. انواع روش های درمانی فیشر عبارتند از:
درمان شقاق با روش سنتی: در روش درمان سنتی، از گیاهان داروئی استفاده می شود. این روش درمانی بسیار ساده و کم هزینه است. لازم به ذکر است این روش برای درمان بیماری در مراحل اولیه بیماری، مؤثر می باشد. این روش درمانی می بایست زیر نظر پزشک انجام شود. داروهای گیاهی درمانی مفید برای بهبود فیشر مقعدی عبارتند از:
- سرکه سیب
- ژل آلوئه ورا
- روغن نارگیل
- جوانه عدس
- روغن زیتون
- استحمام نشیمنگاهی
- ژل آرژنین
- تخم کتان
- شیر
- روغن حیوانی
- گزنه
- رژیم غذایی فیبردار
- عسل
درمان شقاق با تزریق بوتاکس: تزریق بوتاکس یکی دیگر از روش های درمان فیشر است. برای التیام و بهبود زخم در این روش، بوتاکس درون عضله اسفنکتر تزریق می شود. پس از بازگشت بیماری، می بایست دوباره تزریق بوتاکس انجام شود.
[one_second]

درمان دارویی فیشر: داروی مفید برای درمان بیماری فیشر استعمال پماد است. پمادهای زینک و وازلین برای کم کردن سوزش بیماری مفید است. برای دفع راحت مدفوع پماد لیدوکائین و نیتروگلسیرین نیز استفاده می شود. لازم به ذکر است روش های درمانی، می بایست با مشورت پزشک انجام شود.
[/one_second][one_second]
درمان شقاق با لیزر: استفاده از لیزر برای درمان بیماری های مقعدی یک روش کم هزینه و راحت است. این روش درمانی بدون عارضه، درد و خونریزی می باشد. بیمار پس از لیزر درمانی، نیازی به بستری شدن نداشته و می تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد. با شل کردن عضلات مقعدی به وسیله لیزر، زخم های ناشی از فیشر برداشته می شود. برای جلوگیری از بی اختیاری مدفوع و باد معده، بهتر است این درمان را پزشک متخصص انجام دهد.
[/one_second] [one_second]
[/one_second]