اکثر مردم حداقل قبلاً یکبار اسم بیماری بواسیر را شنیده اند. این بیماری در بسیاری از مردم جهان چه مردها و چه زنها شایع است و از 4 نفر بزرگسال تقریبا یک نفرشان به این بیماری دچار می شوند . موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی هرساله آمار قابل توجهی از کسانی که به بیماری های نشیمنگاهی دچار شده اند را منتشر می کند که در بین آنها بواسیر صدرنشین بیشترین مبتلا را دارد . این بیماری بعضا دردناک بوده و باعث بروز اختلال در سبک زندگی روزمره شخص بیمار می گردد که البته به راحتی با روش های جدید و نوین قابل درمان است.
بواسیر همان هموروئید است ؟
در واقع باید گفت که بله هموروئید همان نام انگلیسی بواسیر در فارسی است .بسیاری از بیماران قدیمی تر آن را با نام هموروئید و جدیدترها به آن بواسیر می گویند ولی در معنا همان بیماری است . بواسیر بسته به اینکه چه مدت بیمار بوده اید و چه مقدار عفونت آن حاد تر شده باشد درجه آن متفاوت است و بهترین راه تشخیص درست آن مراجعه به موقع به پزشک متخصص بیماری های آنورکتال است . خوشبختانه ما در کمترین وقت ممکن برای شما وقت ویزیت تعیین کرده و شما پس از مراجعه می توانید بیماری خود را با پزشکان ما در میان بگذارید .
آیا احساس می کنید شما هم به بواسیر دچار شده اید ؟
اگر تابحال خودتان یا اطرافیانتان تجربه بیماری بواسیر را نداشته باشید سخت است که برای اولین بار بفهمید که علائم آن چیست . تشخیص درست اینکه شخص بیمار چه حالاتی می تواند داشته باشد و چه اتفاقات روحی و جسمی برای وی می افتاد ممکن است برای اولین بار در یک خانواده کمی سخت باشد .
معمولا کسانی که در یک خانواده قبلا به این بیماری دچار شده اند خیلی بهتر با آن مقابله کرده اند . شما هرچه که اطلاعاتتان درباره این بیماری بیشتر باشد معالجه آن هم برایتان راححتر می گردد . به طور کلی اطلاعات قبلی درباره هر بیماری می تواند روند درمان را برای شخص بیمار آسانتر کند.
بیماری بواسیر دقیقا چیست ؟
طبق تحقیقاتی که پزشکان و محققان بیماری های نشیمنگاهی انجام داده اند بیماری بواسیر رگهای متورم و ملتهب اطراف مقعد یا پایین رکتوم است که بر اثر فشار بر روی روده راست شکم اتفاق می افتد . هرچقدر بر روی روده راست خود فشار بیاورید رگ های داخل مقعد از دهانه آن خارج شده و در همان قسمت به شکل یک غده متورم باقی می ماند . این غده بعدها سفت شده و باعث خونریزی و درد در هنگام اجابت مزاج و یا سایر مغایرت های روزمره می شود . این اختلال کم کم آزاردهنده می شود و اگر به موقع آن را درمان نکنید ممکن است بیماری ها و معظلات بیشتر دیگری را هم در پی داشته باشد .
از جمله این معضلات می توان به حساسیت های موضعی ، معده درد ، تب و لرز و بی خوابی و غیره اشاره کرد .
بواسیر آناتومی طبیعی است و تقریبا همه افراد دارای بافتی هستند که به این بیماری دچار شوند بنابراین استثانی وجود ندارد که از به این بیماری گرفتار نشوید .
دو نوع از این بیماری وجود دارد: بواسیر داخلی که در پوشش مقعد و راست روده پایین ایجاد می شود و بواسیر خارجی که در پوست اطراف مقعد و دهانه ی بیرونی مخرج ظاهر می شود .
بواسیر ترومبو چیست ؟
بواسیر ترومبوز شده بواسیرهایی است که به دلیل لخته شدن خون جریان خون ندارند. اینگونه از بواسیرها اغلب خارجی هستند اما گاهی می توانند داخلی نیز باشند.به طور معمول ترومبوز خطرناک تر از سایر نوع های بواسیر نیست اما در برخی مواقع می تواند بسیار دردناکتر باشد .
بواسیرهای ترومبوز شده به عنوان بیماری حاد هموروئیدی یا ترومبوز پریانال نیز شناخته می شوند (اصطلاحی که در حال رایج شدن است زیرا ممکن است لزوماً بافت درگیر بافت بواسیر نباشد)
بواسیر ترومبوز ممکن است به صورت یک توده یا یک توده ای دایره ای شکل نازک ظاهر شود. در بیشتر موارد ، لخته خون در نهایت توسط بدن جذب شده و علائم به خودی خود برطرف می شوند.
اگر علائم برطرف نشد یا علائمی دارید که باید کنترل شوند ، گزینه های درمانی متعددی از کرم های موضعی گرفته تا جراحی در دسترس شما است.
با علائم بواسیر بیشتر آشنا شوید
رایج ترین علائم بواسیر
اما بواسیر چه علائمی دارد . هر بیماریی به جز موارد رایج تر ممکن است خیلی حالت های متفاوت دیگری را هم از خود نشان دهد و این بستگی به جسم شخص بیمار دارد . ممکن است در یک نفر فقط درد احساس شود اما در بعضی دیگر تب و دیگر مشکلات هم برایش پیش بیایید .
اما همانطور که گفته شد بواسیر هم همانند سایر بیماری ها دارای یک سری علائم رایج است . از جمله علائم بواسیر را در این قسمت می توانید بخوانید :
1- احساس سوزش یا خارش در نواحی مقعد یا در قسمت داخلی حفره مخرج که وقت و بی وقت این اتفاق می افتد .
2-متورم شدن یک غده یا یک بافت تورم یافته در کناره ی دهانه ی مقعد که با لمس کردن درد شدیدی دارد .
3-زیاد سعی کردن برای دفع مدفوع که به بیشتر به علت بواسیر خارجی اتفاق می افتد .
4-مشاهده خونریزی در هنگام اجابت مزاج که به دلیل غده بیرون زده باعث زخمی شدن دهانه ی اطراف مقعد و در نهایت باریک خارج شدن مدفوع می گردد.
دلایل احتمال بروز بواسیر چیست ؟
بواسیر هنگامی ایجاد می شود که رگ های خونیی که در دهانه ی اطراف مقعدی شما قرار دارند ملتهب یا گشاد شوند. در بیشتر مواقع بواسیر بدون درد است، اما در شرایط خاص می توانند باعث درد شود ، از جمله در هنگام ترومبوز.
هر چیزی که باعث افزایش فشار به وریدهای راست روده شود می تواند منجر به بواسیرشود.بواسیر همیشه یک علائم را ندارد بنابراین ممکن است گاهی بیماری شما تبدیل به ترمبوز شود .
با وجود گذشت سالیان زیاد از وجود این بیماری در کتب های قدیمی و تاریخچه پیداش آن ، پزشکان هنوز نمی دانند چرا برخی از افراد در بیماری بواسیر خود دچار لخته خون می شوند و برخی دیگر این مشکل را ندارند.
برخی از عوامل احتمالی بواسیر می تواند شامل موارد زیر باشد:
- اسهال
- مقاربت مقعدی
- چاقی و اضافه وزن
- عدم استفاده منظم از توالت
- بارداری ، ناشی از فشار ناشی از کودک
- زایمان ، به دلیل فشار آوردن هنگام زایمان
- نشستن طولانی مدت ، یا در سفرهای طولانی
- فعالیت بدنی ، به خصوص بلند کردن اجسام سنگین
- فیبر ناکافی در رژیم غذایی ، که منجر به سوزش مدفوع و یبوست می شود
- فشار در هنگام توالت ، مانند زمانی که یبوست دارید یا سعی در دفع مدفوع سفت دارید
سلام من الان حدود دو ماهه که در هنگام دستشویی درد خفیفی رو احساس میکنم از پمادهای آنتی همورویید و تریامینوسولون و شقاق مقعدی استفاده کردم ولی بهتر نشده خودم هم خجالت میکشم برم دکتر لطفا راهنمایی کنید
سلام جناب نجفی دوست عزیز
لطفا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما سوال شما رو به پزشک انتقال بدن