درمان شقاق یا فیشر

انواع روش های درمان شقاق یا فیشر

با توجه به عمق ترک های مقعد و پیشرفت بیماری، می توانید یکی از درمان های زیر را انجام دهید. انواع روش های درمان شقاق یا فیشر عبارتند از:

درمان شقاق یا فیشر با روش سنتی

در روش درمان سنتی، از گیاهان داروئی استفاده می شود. این روش درمانی بسیار ساده و کم هزینه است. لازم به ذکر است این روش برای درمان بیماری در مراحل اولیه بیماری، مؤثر می باشد.

درمان شقاق یا فیشر با روغن زیتون

روغن زیتون با املاحی که دارد یک روغن گیاهی ضد التهاب است. با استفاده از این روغن گیاهی، ترک خوردگی های سطحی مقعد بهبود می یابد. مصرف روغن زیتون برای دفع راحت مدفوع مفید بوده و یبوست را از بین می برد. یبوست یکی از دلایل ایجاد فیشر مقعدی است.

آلوئه ورا

استعمال ژل گیاه آلوئه ورا، بافت های آسیب دیده ی مقعدی را ترمیم می کند. این ژل برای تسکین درد بیماری نیز مفید است. از ژل آلوئه ورا، برای ترمیم ترک خوردگی های مقعد روزی 4 بار استفاده کنید.

استحمام نشیمنگاهی

استحمام نشیمنگاهی، یکی از روش های درمانی مفید برای مشکلات مقعدی است. نشستن در وان آب گرم برای التیام و بهبود زخم بیماری مفید است. در آب گرم وان برای افزایش جریان خون، می توانید از آب استوخودوس نیز استفاده کنید.

گیاه هماور

گیاه همارو ضد درد است. برای درمان بیماری فیشر، ریشه و برگ همارو را به آب داغ اضافه و بگذارید دم بکشید. آب را پس از 15 دقیقه از صافی رد کنید. روزی 3 بار مقعد را با آب همارو شستشو دهید.

درمان شقاق با روش سنتی

درمان شقاق یا فیشر با روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی تری گلیسیرید بوده و خاصیت ترمیم کنندگی دارد. با پنبه تمیز و نرمی روزی 3 بار روغن نارگیل را روی ترک های مقعدی، بمالید.

ژل آرژنین

این ژل حاوی اسیدهای آمینه مفید ی است. اسید های آمینه با افزایش جریان اکسیدنیترییک به سمت ناحیه آسیب دیده، برای درمان سریع بیماری فیشر مفید است. بهتر است روزی 3 بار ژل بدون آرژنین را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

درمان شقاق یا فیشر با سرکه سیب

برای ترمیم زخم و بهبود بیماری، سرکه سیب را با آب مخلوط و بنوشید. سرکه سیب دارای فیبر بوده و برای درمان بیماری های مقعدی مفید است.

تخم کتان

وجود اسیدهای امگا 3 و فیبر در تخم کتان، برای درمان یبوست و بیماری های مقعدی مفید است. تخم کتان را با آب مخلوط و قبل از خواب میل کنید.

شیر

نوشیدن شیر گرم قبل از خواب، برای حرکات روده و درمان فیشر مقعدی مفید است.

رژیم غذایی فیبردار

استفاده از مواد غذایی فیبردار یکی از درمان های مفید و ضروری است. فیبر برای رفع یبوست و فیشر مقعدی مفید است.

درمان شقاق با روغن حیوانی

مصرف روغن حیوانی، برای روان کردن غشاهای مخاطی دستگاه گوارش مفید است. مصرف ترکیب روغن حیوانی و شیر گرم قبل از خواب، برای درمان سریع بیماری مؤثر است. بهتر است روزی 3 بار از این درمان استفاده کنید.

عدس

عدس به خصوص عدس جوانه زده، دارای مقادیر زیادی فیبر است. مصرف عدس برای درمان بیماری فیشر مفید است.

آب گزنه

آب گزنه برای دفع مدفوع نرم و بدون آب، مفید است. با دفع راحت مدفوع، فیشر مقعدی بهبود می یابد.

درمان شقاق با تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکی یکی دیگر از روش های درمان فیشر است. برای التیام و بهبود زخم در این روش، بوتاکس درون عضله اسفنکتر تزریق می شود. پس از بازگشت بیماری، می بایست دوباره تزریق بوتاکس انجام شود.

درمان شقاق با تزریق بوتاکس

درمان دارویی فیشر

داروی مفید برای درمان بیماری فیشر استعمال پماد است. پمادهای زینک و وازلین برای کم کردن سوزش بیماری مفید است. برای دفع راحت مدفوع پماد لیدوکائین و نیتروگلسیرین نیز استفاده می شود. لازم به ذکر است روش های درمانی، می بایست با مشورت پزشک انجام شود.

درمان شقاق یا فیشر با لیزر

استفاده از لیزر برای درمان بیماری های مقعدی یک روش کم هزینه و راحت است. این روش درمانی بدون عارضه، درد و خونریزی می باشد. بیمار پس از لیزر درمانی، نیازی به بستری شدن نداشته و می تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد. با شل کردن عضلات مقعدی به وسیله لیزر، زخم های ناشی از فیشر برداشته می شود. برای جلوگیری از بی اختیاری مدفوع و باد معده، بهتر است این درمان را پزشک متخصص انجام دهد.

استفاده از لیزر برای درمان فیستول، آبسه ی مقعدی و … نیز روش موثری محسوب میشود.

درمان فیشر با لیزر

شقاق یا فیشر چیست؟

زخم در مقعد را شقاق یا فیشر گویند. این زخم یا پارگی سبب اسپاسم (انقباض) اسفنگتر داخلی مقعد و در نتیجه افزایش عمق پارگی بر اثر کاھش خونرسانی به مقعد و شدت یافتن زخم می شود.
شیوع شقاق یا فیشر مختص به برهه خاصی از زندگی انسان نمی باشد و از نوزادی تا پیری دیده می شود و بسیار شایع است.
در این مطلب با ما همراه باشید تا از چند و چون علاأم و درمان این بیماری آگاه شوید.
خواهیم دید که چگونه می توان با جدیدترین متدهای درمان، بدون درد، خون ریزی و دوره نقاهت، در مدت زمان کوتاهی بیماری خود را به صورت کامل و بدون برگشت از بین ببرید.

انواع شقاق یا فیشر

اگر از شروع علائم بیماری، ٣ ھفته گذشته باشد، آنرا شقاق حاد می نامیم.
اگر از شروع اولین درد ٦ هفته گذشته باشد، آنرا شقاق مزمن گویند که شقاق مزمن اغلب یک حاشیه برجسته در اطراف خود دارد.

درمان شقاق یا فیشر با توجه به نوع آن

شقاق حاد معمولا با درمان طبی و داروی درمان می شود. ولی شقاق مزمن اغلب نیازمند جراحی (لیزری یا استاندارد) است.

درمان شقاق یا فیشر با درمان طبی با توجه به نوع آن

شقاق حاد در ٥٠ % موارد و شقاق مزمن در ١٠ % موارد با درمان داروئی بھبود می یابد.
بطور کلی در شقاق حاد درمان داروئی و در شقاق مزمن درمان جراحی ارجح تر است.

درمان شقاق و درمان بواسیر همزمان

گاھی بواسیر(ھموروئید) بطور ھمزمان با شقاق وجود دارد و وجود توام آنھا دلیلی برای اقدام جراحی ( لیزری با استاندارد) حتی در شقاق حاد می باشد.

چند اصل مھم در درمان شقاق یا فیشر

  • درمان یبوست
  • کنترل درد
  • استفاده از لگن آب گرم
  • استفاده از رژیم پر فیبر آب فراوان و تحرک بیشتر(ورزش بیشتر)
  • استفاده از ملین در صورت لزوم
  • تسکین درد با استفاده از کرم ھای بی حس کننده زایلوکائین محتوی ضد التھاب مثل کورتیزون، مخصوصا در زمان دفع

درمان شقاق یا فیشر با درمان جراحی

بطور کلی ھر گاه علیرغم درمان طبی درد فیشر بمدت یک ماه باقی بماند و یا بعداز بھبود اولیه عود نماید اقدام به جراحی می شود. در صورت درد شدید، تصمیم به عمل جراحی سریعتر گرفته خواهد شد.

موثرترین روش درمان شقاق مزمن، قطع اسفنکتر داخلی است و احتمال بهبود در این روش ٩٥ % است.

درمان شقاق یا فیشر با لیزر بدون درد و خونریزی

در عمل جراحی با لیزر با استفاده از بی حسی موضعی و بصورت سرپائی در مطب، اقدام به قطع اسفنکتر داخلی و زائده پوستی می شود.

با تجویز داروھای بی حس کننده با تاثیر طولانی مدت توسط پزشک معالج، بیمار می تواند بلافاصله به محل کار خود مراجعه نماید.

اکثر بیماران بھبود فوری درد را تجربه می کنند. ولی تاچند روز بعد از آن، درد حاصله را می توان با مصرف مسکن کنترل نمود.

آیا شقاق سرطان زاست؟

شقاق در ذات خود سرطان زا نیست. اما مخصوصا در بالای ٤٠ سالگی باید وجود ھمزمان آنھا را در نظر داشت.

دستورات بعد از عمل
رژیم پرفیبر
استفاده از ملین در صورت لزوم
مسکن
آنتی بیوتیک
پیاده روی، استحمام و نیز رانندگی بلامانع است.

علل شقاق یا فیشر

عامل ایجاد شقاق یا فیشرمعمولا یبوست، اسھال طولانی، زور زدن زایمان و استفاده طولانی از ملین ھا است.
گاھی بعلت افزایش فعالیت (تونیسیته) سیستم کنترل دفع مدفوع ( سیستم اسفنکتریک)، فشار داخل کانال مقعد بالا می باشد.

در نتیجه خونرسانی به پوست و مخاط مقعد مختل می شود و شقاق ایجاد می شود.
همچنین اختلالات روحی و روانی می توانند سبب افزایش فعالیت سیستم کنترل دفع مدفوع شده و در نتیجه ایجاد شقاق شوند.

لازم به ذکر است که گاهی به علل ناشناخته شقاق یا فیشر ایجاد می شوند.

علائم شقاق یا فیشر

از جمله علائم شقاق یا فیشر، می توان به درد مقعد و خونریزی اشاره کرد. درد مقعد مھمترین عامل تشخیصی شقاق می باشد. این درد در زمان دفع تشدید می شود و همچنین دوره ای می باشد. یعنی دوره ھای پی در پی تسکین و عود دارد. در واقع درد در ھر دوره شدید و طولانی تر می شود تا اینکه دائمی شود.

همچنین به دلیل تشدید درد در زمان دفع، بیمار از دفع مدفوع امتناع می کند. لذا یبوست تشدید شده و آن نیز سبب شدیدتر شدن زخم خواهد شد.
دفع خون روشن در زمان دفع یا بعداز آن از دیگر علائم شقاق است.

همچنین مدفوع سیاھرنگ و ترشحات چرکی (melena) می تواند بعلت عفونت ثانویه شقاق ایجاد شود. گاھی در حاشیه ھای برجسته شقاق، فیستول کوچکی سبب دفع ترشحات چرکی می شود.
در این بیماری، گاهی خارش مقعد دیده می شود. اما الزامی برای وجود آن نیست.

مشاوره از آنورکتال

آیا شما هم به یکی از بیماری های نشیمنگاهی نظیر بواسیر ، شقاق مقعدی ، فیستول یا کیست مویی شده اید ؟ بدون خجالت و بدون ترس همین حالا با ما تماس بگیرید .

هدف اصلی آنورکتال درمان قطعی بیماری های نشیمنگاهی و رضایت کامل بیمار میباشد. تمامی کادر درمانی و تجهیزات برای رفاه حال شما عزیزان همیشه در بهترین حالت اماده خدمت رسانی هستند.

برای گرفتتن وقت مشاوره یا وقت ویزیت برای درمان بیماری با شمارهای ۰۲۱۸۸۰۶۵۹۴۲ , ۰۲۱۸۸۲۱۶۳۴۰ و یا شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۹۹۷۱۳۲ تماس بگیرید . متخصصان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما هستند .

13 نظر در “درمان شقاق یا فیشر

    • کلینیک آنورکتال می گوید :

      با استفاده از عمل جراحی ممکنه عوارض زیادی گریبان گیر بیمار بشه ، اما با جراحی لیزر این احتمال به شدت کاهش پیدا میکنه

      • ابراهیم می گوید :

        شما تو توضیحات نوشتی هم در جراحی و هم در لیزر اسفنکتر داخلی قطع میشه. من به چند تا مرکز مراجعه کردم گفتن خیر در درمان‌ لیزری اسفنکتر رو دست نمی‌زنیم و فقط زائده رو. بر میداریم.

  1. فاتح می گوید :

    من چندوقتیه که شقاق دارم دردزیادسوزش وخارش مقعد زیادی دارم نمیدونم چه کنم خیلی هم پمادمصرف کردم یه مدت خوب خوب میشم دوباره شروع میشه نمیخام هم عمل کنم اگه درمان دیگه ای هست منو راهنمایی کنیدمتشکرم

  2. حسن رضا نجف زاده می گوید :

    سلام بنده مبتلا به شقاق مقعدمی باشم که آخرین بار دو هفته پیش به دکتر متخصص جراحی مراجعه کردم که تشخیص ایشان شقاق مقعد بود.البته در سال 90 هم این مشکل را داشتم و نزد دکتر امیر کشوری مراجعه کردم و ایشان هم تشخیص دادند شقاق دارم.حتی کولونوسکوپی هم انجام دادند که خدا را شکر مشکلی نداشتم.دو هفته پیش که به دکتر متخصص جراحی در بیمارستان فیروز آبادی مراجعه کردم ایشان پماد دیلتیژل و ملین پسیلیوم را تجویز کردندو گفتند اگر تا ده روز بهبود یافتی تا شش ماه ادامه بده داروها را و گر نه بیا عمل کنم.داروها را مصرف کردم.بهبود یافتم اما بهبود چندانی حاصل نشد.ازطرفی به دلیل اینکه کارگر هستم نمیتوانم بخاطر عمل دست از کار بکشم و در این وضعیت اقتصادی سخت بیکار شوم.اگر امکان دارد بنده را راهنمایی کنید تا از این شرایط و درد نجات یابم .تشکر

  3. ناشناس می گوید :

    سلام من بعد از برگشت از مسافرت که الان ۴ روزه دچار یبوست شدم تا قبل از این هیچ وقت این مشکلو نداشتم الان احساس دفع هست ولی فقط ترشحاته و خیلی درد در ناحیه مقعد دارم دردش تقریبا مداومه ولی خونریزی ندارم و احساس میکنم دهانه مقعد مسدود شده و اشتهامم کم شده هیچی نمیتونم بخورم بنظر شما دلیلش چیه

  4. پینگ بک: درمان فیستول | درمان سریع با لیزر بدون درد و خونریزی و دوره نقاهت

  5. عباس می گوید :

    سلام من دوماه جراحی لیزری شقاق کردم تا الان خوب بود مشکلی نداشتم ولی الان دوروزه انگار دوبازه شقاق گرفتم سوزش دارم رلنگار داره بیرون میزنه لطفا بگین چیکار کنم

  6. عباس می گوید :

    سلام
    من دوماه عمل لیزری کردم تا الات مشکلی نداشتم الان دوروزه انگار دوباره دارم شقاق میگیرم یه زخم کوچیک انگار باز, شد و وقتی دست میزنم بهش شوزش میاد
    هیچ دردی ندارم تا دست بهش نزنم کمکم میکنین چیکار باید بکنم

  7. روژا می گوید :

    سلام من دو بار جراحی کردم ولی تاثیری نداشت دوسال از عمل جراحیم میگذره دکترم گفت بعد ۲سال خوب میشی اما خوب نشدم هیچ بتازگی خونریزی هم دارم مدفوعم عادی گاهی هم اسهال اما مقعدم باز نمیشه و باعث میشه درد زیادی تحمل کنم لطفا راهنماییم کنید چکار باید کرد دیگه از لحاظ روحی بهم ریختم دلم نمیخاد دیگه پیش هیچ پزشکی مراجعه کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید