ابتلا به کیست مویی

ابتلا به کیست مویی

بیماری کیست مویی سالیان سال است که بسیاری از از بیماران را مورد اذیت قرار می دهد و تقریبا از هر 50 نفر انسان یک نفرشان به این بیماری دچار می شوند.علت بالای مراجعینی که به کیست دچار شده اند اضافه وزن ، خاراندن زیاد و زیاد نشستن را دلایل ابتلای خود می دانند که پزشکان نیز با انها هم عقیده اند . بیماری کیست مویی با لیزر قابل درمان بوده و تقریبا هیچ عوارضی برای بیمار ندارد.

بیماری کیست مویی همان سیسنوس پیلونیدال است ؟

کیست مویی یک بیماری آزار دهنده در پشت انسان است که به دلایل عفونتی و پیروی کردن از یک سری عادات غلط در زندگی به وجود می اید . سیسنوس پیلونیدال نام انگلیسی کیست مویی است و در جواب باید گفت که بله . کیست مویی یک حفره یا شکاف روی پوست است که حاوی چرک و مواد زائد دفع نشده ی بدن است که مسدود شده اند.سیسنوس پیلونیدال اغلب در بین کپلها ، در بالاترین نقطه مقعد رشد می کند و موهای جمع شده ای درون آن قرار دارد که به همین علت به آن کیست مویی می گویند. کیست مویی در بیشتر مواقع شامل درد ، عفونت و ترشح می باشد که می توان به روش هایی آن را درمان کرد.

آیا کیست مویی به راحتی قابل تشخیص است ؟

سالانه افراد زیادی به این بیماری دچار می شوند و با توجه به علائم عجیبی که دارد جز بیماری های طبیعی بدن محسوب می شود . کیست مویی به دلیل ایجاد شدن یک حفره یا شکاف در پشت بدن به راحتی قابل تشخیص است و پزشکان در درصد بالایی به هنگام دیدن این حفره متوجه بیماری شما خواهند شد .

آیا کیست مویی با ستون فقرات بدن ارتباط دارد ؟

کیست مویی در بالاترین نقطه مقعد شکل می گیرد و به توجه به دلایل علمی که برای آن وجود دارد نمی توان گفت که این بیماری به ستون فقرات مرتبط است یا خیر . اما آنچه که تاکنون پزشکان به آن پی برده اند این است که کیست مویی هیچ ارتباطی با کانال نخایی بدن ما نداشته و یک بیماری مقعدی محسوب می شود . این بیماری به دلیل رفتارهای غلط در زندگی مثل لباس های تنگ و چسبان پوشیدن ، چرخوری ، چاقی ، دیر به دیر توالت رفتن و غیره … اشاره کرد . اما هنوز علم پزشکی با قاطعیت تنها علت بروز این بیماری را شرح نداده و مشخص نیست منبع به وجود آمدن آن چه می تواند باشد.

کیست مویی یک حفره پر از مو بوده که بعضا با ترشح مواد زائد و کمی درد همراه است .

چرا به کیست مویی مبتلا شده ایم ؟

کیست مویی با اینکه تنها دلیل پزشکی ندارد اما با توجه به آمار و مطالعاتی که بر روی این بیماری صورت گرفته است می توان فهمید که کیست مویی یک بیماری نشیمنگاهی بوده و با مقعد ما در ارتباط است . نشستن های بسیار زیاد می تواند عامل و علت اصلی ابتلا به این بیماری باشد . همانمطور که می دانید بدن انسان برای زیاد نشستن طراحی نشده و هرچقدر بنشینید به لگن و سایر اعضای نشیمنگاهی خود اسیب رسانده اید .همچنین زیاد نشستن تحرک و فعالیت بدن را کم کرده و باعث بروز مشکلاتی همچون دیسک کمر و خم و خستگی ما شود.

کیست مویی
فرد مبتلا شده به بیماری کیست مویی

دیگر دلایلی که ممکن است علت ابتلا به کیست مویی شما شده باشد شامل موارد زیر است :

اضافه وزن و چاقی 

اگر اضافه وزن دارید ممکن است این وزن زیاد باعث جلوگیری از تحرک شما گردد و در نتیجه همین موضوع باعث زیاد نشستن شما شود . بسیاری از کسانی که به کیست مویی مبتلا شده اند در واقع افراد چاق هستند.

زیاد خاراندن پایین کمر

پایین ترین قسمت کمر همان جایی است که مو از آنجا رشد کرده و حفره کیست از آن قسمت شروع می شود . به دلایل غیر بهداشتی و خوب نشستن مقعد در هنگام اجابت مزاج ممکن است باعث ایجاد خارش شود و همین خاراندن ها پوست این قسمت را ضعیف کرده و در نهایت منجر به وجود آمدن کیست مویی گردد.

سابقه بیماری در خانواده ها و فامیل

بیماری هایی که ارثی باشند را کاری نمی توانید بکنید. اگر کسی قبلا در خاندان شما به این بیماری دچار شده باشد ممکن است به دلایل ارثی به این بیماری دچار شوید .

به طور کلی برخی عوامل می توانند شما را مستعد ابتلا به کیست های پیلونیدال کنند ، موارد زیر هستند :

  • جنسیت مردانه
  • سن جوان تر (کیست های پیلونیدال بیشتر در افراد 20 ساله مشاهده می شود)
  • چاقی و اضافه وزن زیاد
  • سبک زندگی اشتباه و انجام عادات غلط
  • مشاغلی که نیاز به نشستن طولانی مدت دارند
  • موهای زائد بدن در ناحیه مقعد
  • موهای سفت یا درشت

ایا کیست مویی در مردان شایعه تر است ؟

هنوز کاملا ثابت نشده که جنسیت در بروز این بیماری نقش داشته است یا خیر ولی با توجه به آمار مراجعین این بیماری به های پزشکی آنچه که پزشکان متوجه شده اند این است که بیشترین درصد مراجعین مردها هستند که سنین آنها بین 31 سال تا 45 سال است . در صورتی که در خانمها آمار مراجعه به علت کیست مویی کمتر بوده و سنین آنها بین 25 تا 36 سال است .

چند نشانه ای که زود می فهمید به کیست مویی ابتلا پیدا کرده اید 

اگر شما هم به دلایلی این مقاله را می خوانید که مطمئن شوید آیا به این بیماری دچار شده اید یا خیر باید علائم ها را بررسی کنید . مثل هر بیماری دیگر کیست مویی هم دارای علائم و نشانه های مخصوص به خود است که البته بسیاری از آنها قابل شهود و کاملا مسخص است و تردیدی در تشخیص بیماری نیست .

کیست مویی همیشه با چرک و ترشح همراه است و به صورت یک حفره در پشت ، پایین کمر رشد می کند و همانطور که از اسم آن پیداست یک ناحیه با موی چرب یا ریز بیرون زده است .

روش های درمان بیماری کیست مویی کدامند ؟

شاید لازم باشد قبل اینکه خودتان به تنهایی به دنبال روش های درمانی باشید ، ابتدا نزد پزشک متخصص بیماری های آنورکتال رفته و نظر آنها را درباره بیماری خود و نحوه ی درمان آن بپرسید ولی اگر به هر دلیلی فعلا تمایل به انجام این کار را ندارید ما روش درمانی این بیماری را به شما معرفی می کنیم که شاید با انجام این کارها بتوانید کیست مویی خود را بهبود ببخشید .

درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیزر یکی از موثر ترین و کم عوارض ترین روش های درمان و ترمیم ناجیه زخم شده بر اثر ابتلا به کیست مویی است که بیمار در کمتر از نیم ساعت بهبود پیدا کرده و برای همیشه از بیماری دردآور خود خلاص می شود . اگر قصد دارید تا بیماری خود را درمان کنید آنورکتال با دارا بودن کادر درمانی و متخصص در زمینه جراحی بیماریهای نشیمنگاهی آماده پذیرش شما می باشند.

برای مطالعه بیشتر درباره این بیماری می توانید از این لینک استفاده کنید.

 

کلینیک آنورکتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید